PianoDays2020 in het kort

88 toetsen

Op 28 maart is het Piano Day 2020. Dit is de 88ste dag van het jaar, zoals ook een piano 88 toetsen telt. Piano Day werd in het leven geroepen door de Duitse muzikant en componist Nils Frahm. Het is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal project.

11 gemeenten

11 gemeenten uit de Brusselse Noordrand sluiten aan bij Piano Day en plaatsen 1 maand lang de piano centraal tijdens PianoDays2020. Zo kan je de hele maand maart in alle hoeken van onze regio pianoklanken horen.

1 fietsroute

Op 1 maart geven we het startschot van PianoDays2020. Dat doen we met intieme pianoconcerten, op bijzondere plekken in de verschillende deelnemende gemeenten. We stippelen een fietsroute uit tussen de verschillende concertlocaties. Tussen de concerten is er tijd om van de ene naar de andere plek te fietsen.

29 dagen

Met PianoDays2020 bieden we van 1 t.e.m. 29 maart pianomuziek in de hele regio. Geniet je van klassiek, jazz of pop? Verkies je een vleugje poëzie of literatuur erbij? PianoDays2020 voorziet alvast voor elk wat wils.

200 leerlingen

De piano begeleidt 200 leerlingen uit 4 lagere scholen uit de regio. Samen met Koor&Stem vormen ze 2 kinderkoren. In het Deeltijds Kunstonderwijs gaan leerlingen aan de slag met pianostukjes van Belgische componisten, onder begeleiding van MATRIX.

28 maart 2020

Op 28 maart, de officiële Piano Day 2020, zijn we aanwezig op de luchthaven van Zaventem, een markante plek in onze regio. Reizigers in Brussels Airport kunnen genieten van een pianomarathon. Deze zal gespeeld worden door professionele- en amateurpianisten. De kinderkoren zullen de passanten in de luchthaven verrassen.

Voorstellingen waarvoor je tickets kan kopen:

01/03/2020: Muzikale en literaire fietsroute (verkoop start op 15/01)

01/03/2020: Novastar in Cc Bolwerk Vilvoorde (koop hier)

07/03/2020: Jan Michiels in GC Hof ten Hemelrijk (koop hier)

22/03/2020: Piet Kuijken in GC De Muze Meise (koop hier)

27/03/2020: Nicolas Callot, Bart Rodyns en Griet De Geyter in Sacristie Abdijkerk Grimbergen (koop hier)

29/03/2020: Zonzo Compagnie in Cc De Factorij Zaventem (koop hier)

Praktisch

Om tickets te bestellen voor de concerten en voor meer informatie over PianoDays2020, kan je terecht op de websites van de deelnemende partners.

Deelnemende partners regio Noordrand

Cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, Deeltijds Kunstonderwijs en cultuur- en vrijetijdscoördinatoren uit de gemeenten Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-Op-den-Bos, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Strombeek, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem. In samenwerking met Koor&Stem en MATRIX en met de steun van de Vlaamse Overheid.

PianoDays 2020 in de Academie Vilvoorde

Vorige week doken onze leerlingen onder vakkundige en enthousiaste begeleiding van Elisa Medinilla letterlijk in de piano tijdens een workshop rond ‘prepared piano’.
Nu op naar ‘pianoday’ op 28 maart, waar ze zullen optreden in de luchthaven van Zaventem!

 

Dinsdag 17 maart – workshop

Zaterdag 28 maart – optreden luchthaven van Zavemtem met de leerlingen piano uit de klas van Margot Welleman en met enkele leerlingen piano uit de klas van Joost Van kerkhoven.

Zaterdag 28 maart – optreden in het voorprogramma van Bart Van Caenegem in CC Het Bolwerk Vilvoorde (19u)