Artistieke Wandeling

Langs een uitgestippeld parcours doorheen Vilvoorde staan onze leerlingen klaar om het beste van zichzelf te geven. Op verrassende en leuke plekken in de stad kan je muziek, woord en dans bekijken en beluisteren. Zo ontdek je niet alleen wat onze leerlingen in petto hebben, maar ook mooie plekjes in Vilvoorde waarvan je het bestaan niet vermoedde. 

City Rounds

Samen vormt dit het project City Rounds: een multidisciplinaire voorstelling met muziek en dans, soundscapes en film.

Verwacht dus zeker geen documentaire, maar wees voorbereid op een verrassende roadtrip doorheen Vilvoorde.

Barokconcert

Lang geleden, in het Europa van 1660 tot 1750, vertoonde de Westerse muziek
verschillende contrasterende gezichten. Kom ze mee ontdekken tijdens het Barokconcert op 2 april 2022.

Er worden stukken gespeeld van Joseph Bodin de Boismortier, Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi door de leerlingen viool, orgel, hobo en gitaar. Niet te missen!

Babar

Een muzikaal verhaal verteld en uitgevoerd door het lerarenteam van de Academie. Samen met de jongste dansers en de leerlingen notenleer maakten ze een familievoorstelling die niemand mag missen.

Alice, wie is toch die Alice?!

Een familiemusical met leuke herkenbare hits en vooral met jong talent uit onze academie.

Eine kleine ‘Nozze di Figaro’

Eine kleine ‘Nozze di Figaro’ is een familievoorstelling, waarin het verhaal verteld wordt van Mozarts opera ‘Le Nozze di Figaro’. De leerlingen zang
van de academie zingen en acteren samen met hun leerkracht Machteld Willems een aantal scènes uit de opera. Zo willen zij het publiek even
laten proeven van opera, een muziekgenre dat jammer genoeg nog slechts weinig deel uitmaakt van onze dagelijkse zangcultuur.

Accordeondag

In 2018 debuteerde accordeoniste Sara met Trapped in Sight. Een emotionele soloplaat met muziek voor accordeon die ze maakte na de zelfmoord van haar zus in 2017. De cd werd warm onthaald en Klara vermeldde hem zelfs als een van de opvallendste van 2018.

In 2020 volgde Equinox, een tweede solo-cd met eigen muziek.

In dit vervolg laat ze horen hoe verdriet en gemis een plaats heeft gekregen in haar leven, zonder dat het allesoverheersend is. Tijdens de equinox, op twee momenten per jaar, zijn de dag en de nacht overal ter wereld even lang. Voor Sara is dat een mooie overgang van een droevige periode naar een tijd waar er meer licht is.

Gitaardag

Op zaterdag 26 februari speelt het ensemble DRE voor jullie muziek met elementen uit jazz, Braziliaanse ritmes en hier en daar een hint van het Franse chanson. Met klassieke gitaar, viool, contrabas en percussie is DRE een artistiek project van twee van onze eigen leerkrachten: Ine Clerckx en Reinout Pauwels! Gitaristen, strijkers en percussionisten vanaf niveau 2.4 kunnen zich inschrijven voor de aansluitende workshop improvisatie!