MUZIEK – HUURINSTRUMENTEN

Wil je graag een instrument huren bij de academie, dan kan dat als je in de tweede graad muziek zit. Deze instrumenten kan je – indien beschikbaar – bij de academie huren:

accordeon – cello – contrabas – dwarsfluit – hobo – fagot – klarinet – saxofoon – trompet

Hoe gaat het juist in zijn werk?

 

Je spreekt met de leerkracht van het desbetreffende instrument af welk instrument je zal huren. Deze informatie wordt aan het secretariaat doorgegeven door de leerkracht. Het secretariaat brengt alle nodige administratie in orde en stuurt jou een e-mail met daarin de verdere stappen die dienen ondernomen te worden zoals de betaling van de waarborg en de huur. Van zodra je de waarborg en/of het huurgeld betaald hebt, kan je ongeveer een week later je contract komen tekenen. Dit contract bevat alle informatie over je gehuurde instrument en de tekst met rechten en plichten die je hebt als huurder. Het instrument kan je dan onmiddellijk meenemen.

 

Prijs?

 

De huur van een instrument bedraagt 60 euro per schooljaar.

De waarborg van een instrument bedraagt 200 euro. Dit dien je slechts eenmalig te betalen (ook bij wissels hoef je dit niet opnieuw te doen). Bij het beëindigen van de huur breng je het instrument terug binnen op het secretaraat. Zie verder onder ‘Terugbrengen’.

Er kan betaald worden op twee manieren:

  • tijdens de inschrijvingsperiode (de maanden juni, juli, augustus en september) kan je de huur en waarborg betalen via mijnacademie.be.
  • tijdens het schooljaar (met uitzondering van juni, juli, augustus, september) dien je de huur en waarborg per overschrijvingen te betalen. Je stort het geld dan op het door ons medegedeeld rekeningnummer (via mail) met vermelding van waarborg en/of huur +  familienaam en voornaam van de leerling.

 

Indien je reeds een instrument huurt, kan je deze huur voortzetten door samen met de (her)inschrijving het bedrag te betalen.

 

 

Terugbrengen?

 

Indien je in de derde graad start, indien je de opleiding hebt afgerond, indien je zelf een instrument hebt gekocht of je stopt in de loop van het schooljaar dan kan je het gehuurde instrument terug binnenbrengen op het secretariaat in goede staat. Dit instrument dient nagekeken te zijn door de desbetreffende leerkracht.

De waarborg wordt je teruggestort op het door jou gegeven rekeningnummer. Let wel, dit gebeurt via de stadsdiensten van Vilvoorde en kan enige tijd in beslag nemen.

 

Huurreglement 2022-2023